Mencions i reconeixements - Taller de Terrisseria Casa Valldeperas - Excursió Infantil i Primària

Vaya al Contenido

Menu Principal:

Mencions i reconeixements

El Terrissaire Santi Valldeperas distingit com a mestre artesà

El terrissaire sadurninenc Santi Valldeperas va ser distingit amb el diploma de Mestre Artesà en un acte celebrat al palau de Pedralbes i presidit pel conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig.

Diploma Mestre Artesà
Santi Valldeperas

Valldeperas, reconegut per la seva llarga trajectòria professional i formativa i l'àmplia tasca de difusió de l'ofici de la terrissa, va estar acompanyat per la seva família, l'alcaldessa de Sant Sadurní d'Anoia Susanna Mérida i el primer tinent d'alcalde Josep Maria Ribas.

És la cinquena generació d'una família de terrissers, originària d'Esparreguera i que es va instal·lar al carrer Montserrat de Sant Sadurní a la segona meitat del segle XIX. Santi Valldeperas va iniciar-se en l'ofici amb 14 anys. A principis de la dècada dels 90 i empentat per la crisi econòmica va decidir reorientar la seva feina.

Es va instal·lar a una casa a la urbanització de Can Rosell i va apostar per ensenyar el seu ofici a les noves generacions a través de les escoles. Des de llavors, mostra l'evolució de la terrissa, els objectes i les figures, així com el treball del fang al torn.

Diploma Santi Valldeperas

Amb aquestes distincions, el Departament d'Empresa i Ocupació, mitjançant el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, vol reconèixer la trajectòria professional dels artesans catalans i el seu mestratge.


Som Sant Sadurní premia Santi Valldeperas com a Sadurninenc de l'any 2013

Sadurninenc de l'any 2013
Santi Vallès i la seva esposa

Som Sant Sadurní ha atorgat enguany el premi Sadurninenc de l'Any al terrissaire Santi Valldeperas.

 
Regreso al contenido | Regreso al menu principal